In pictures: Seosaeng House by Studio Weave | News

Hackney-based Studio Weave has completed a three-bedroom multi-generational family home positioned on a clifftop in South Korea that faces the Eastern Sea.

The 200sq m project marries the practice’s London sensibilities with Korean tradition. It features three terraces and is created from three rectangular forms that form a C-shaped floor plan and surrounds a courtyard garden.

Clad in pink-tinted concrete tiles, Seosaeng House appears to glow in the sunrise. “Seosang” can be translated as “the brightening east”.

At the top of modern concrete stairs, immediately outside the home’s entrance a traditional long stone determines space for shoes to be left, while a designated steel hanging bar allows the tradition of food preservation to continue.

Studio-Weave-Seosaeng-House-Korean-Architecture-Kyung-Roh-3

Seosaeng House welcomes guests in the open-plan kitchen and main living room. A secondary living room is reserved for intimate family time, and the private sitting area on the upper level has views through the house down to the nearby harbour.

Studio Weave founding director Je Ahn said the home’s orientation, materials and color palette took their cues from the site’s immediate surroundings.

“We were inspired by Korean colors and textures and looked to create a home that demonstrated how traditional domestic architecture could be reimagined through a contemporary sensibility,” he said.

“Favoring warm and subtle materials, Seoseang House is of its place and climate, where every window is a moment to view the tranquil surroundings.”

Studio-Weave-Seosaeng-House-Korean-Architecture-Kyung-Roh-27

Project Data

Lead architect: Studio Weave

Executive architect: Architects Office DOMA (Ulsan, Republic of Korea)

Start on site: April 2020

Completion date: September 2022

Location: Republic of Korea

Project size: 199.75sq m

Site aize 815sqm

Clients: Private

Structure: Eun Structure

Civil: Jung-In Civil Structure

M&E: Kum-Gang DNS

Horticulture: Garden & Forest

Contractor: Koreasoltech